Προπόνηση

Λειτουργική Προπόνηση (Functional Training)
eccentric-and-ballistic-training
Η λειτουργική προπόνηση, όταν εφαρμόζεται σωστά, μπορεί να οδηγήσει στην καλύτερη λειτουργία των αρθρώσεων και των μυών μειώνοντας έτσι σημαντικά την πιθανότητα τραυματισμού. Εν αντιθέση, τα μηχανήματα εκγύμνασης που φαινομενικά φαίνονται ασφαλέστερα, περιορίζουν το σώμα σε αφύσικες κινήσεις που μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνια προβλήματα και τραυματισμούς.

Clubbels
img_2462
Η προπόνηση με Clubbels ενδυναμώνει όλο το σώμα χωρίς να επιβαρύνει τους μύες και τις αρθρώσεις, μειώνοντας έτσι δραστικά την πιθανότητα τραυματισμού. Ωστόσο πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή όταν χρησιμοποιείται από αδύναμους ασκούμενους που μπορεί να μην έχουν αναπτύξει ακόμα σταθερότητα στο μυοσκελετικό τους σύστημα και πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα υπό την επίβλεψη ενός έμπειρου γυμναστή.

Pilates / Yoga / Rehabilitation
pilates-orthosomia-gymsticks
Πρόκειται για ένα σύστημα φυσικής άσκησης που δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Joseph Pilates. Σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία το Pilates βελτιώνοντας την δύναμη του πυρήνα(core) βοηθά στην εξάλειψη των πόνων της μέσης και στοχεύει στην διατήρηση ενός πολύπλευρα γυμνασμένου σώματος.
Γιόγκα σημαίνει «ένωση». Πιο συγκεκριμένα, όταν η ένωση της αναπνοής με το σώμα είναι σε απόλυτη σύνδεση με το νου και τη ψυχολογική μας κατάσταση. Είναι η μέθοδος που μέσα από την πρακτική μας επιδιώκουμε συνειδητά την ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό μας.
Rehabilitation-αποκατάσταση είναι η διαδικασία κατανόησης του πόνου και των χρόνιων τραυματισμών και η ασφαλής αντιμετώπισή τους, μέσα από ένα εξειδικευμένο προσωπικό.